Emésztőrendszeri betegségek > Gyomor- és nyombélfekély > Betegségek - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Emésztőrendszeri betegségek > Gyomor- és nyombélfekély > 4 weboldal. Kategória leírása:

betegsegek.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Orvosi jegyzet: gyomor- és nyombélfekély
http://egeszseg.origo.hu/cikk/0535/329686/gyomor_es_1.htm

Az emésztőrendszer belsejét bélelő nyálkahártya folytonosságának megszakadását fekélynek nevezik. A betegség kialakulásában fontos szerepet játszó emésztőenzim, a pepszin után peptikus fekélynek is szokás nevezni a kórképet. A betegség közismert elnevezése a gyomorfekély, bár a fekélyek döntő többsége a gyomrot követő vékonybél szakaszban, az úgynevezett nyombél területén alakul ki. A fekély nagyon gyakori betegség, minden 10. ember érintett az élete során.

Orvosi jegyzet: gyomor- és nyombélfekély
Tűzoltás a gyomorban
http://www.informed.hu/betegsegek/betegsegek_reszletesen/gastro/peptic_ulcer ...

Ősszel sokan panaszkodnak gyomorfájdalmakról, -égésről és teltségérzésről ­ nem véletlen, hiszen az ősz (és a tavasz is) köztudottan a fekélyek évszaka. A nyári pihenést követően növekvő stressz és a nehezebb ételek sem kedveznek a jó emésztésnek. Persze nem minden gyomorpanasz utal rögtön fekélyre, sokkal gyakoribb a krónikus nyálkahártya-gyulladás.

Tűzoltás a gyomorban
Orvosi jegyzet: epekő-betegség
http://egeszseg.origo.hu/cikk/0535/162988/epekobetegseg_1.htm

Az epekövesség gyakori megbetegedés, amelynek előfordulása a 30. életév után folyamatosan nő. Ez a betegség a nőket gyakrabban érinti, mint a férfiakat. A férfiak 10, míg a nők kb. 20%-a betegszik meg élete során. Az epekőbetegség egyik legfontosabb hajlamosító tényezője a népbetegségnek számító elhízás. Az epekövek több, mint fele soha nem okoz panaszt, azonban néha súlyos görcsroham kialakulásához is vezethetnek. Hosszasan fennálló epekő-betegség esetén veszélyes szövődmények kialakulására is számítani kell. A tüneteket okozó epeköveket műtéti úton kell eltávolítani, a beavatkozás a beteg gyógyulásához vezet.

Orvosi jegyzet: epekő-betegség
Gyomortükrözés altatásban
http://gyomortukrozes-altatasban.hu/

A gyomortükrözés nem éppen egy kellemes vizsgálat, de napjainkban már hazánkban is elvégezhető altatásban. Altatásos gyomortükrözés esetén a beteg egyáltalán nem érez fájdalmat. A vizsgált elérhető az Endomedix Diagnosztikai Központokban Budapesten és további hat nagyvárosban. Jelentkezzen be most!

Gyomortükrözés altatásban
Hirdetések
Oldal leírása
betegsegek.wyw.hu: Betegségek katalógus. Összegyüjtöttünk sok konkrét betegségekkel foglalkozó weboldalt, hogy minél könnyebben megtaláld a számodra fontos információkat.
Gyűjteményünkben 759 válogatott betegségek témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 759 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 4 | Linkre kattintás összesen: 19915