Emésztőrendszeri betegségek > Heveny hasnyálmirigy-gyulladás > Betegségek - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Emésztőrendszeri betegségek > Heveny hasnyálmirigy-gyulladás > 5 weboldal. Kategória leírása:

betegsegek.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Orvosi jegyzet: hasnyálmirigy-gyulladás
http://egeszseg.origo.hu/cikk/0539/370459/hasnyalmirigygyullad_1.htm

A hasnyálmirigy heveny gyulladására hirtelen kialakuló rosszullét, és görcsös hasi fájdalom jellemző. A betegség visszatérő vagy idült formája súlyos betegség, ami tartós fájdalommal és hosszú távon a hasnyálmirigy működésének elégtelenné válásával jár. Egyszerre nagy mennyiségű alkohol fogyasztása, vagy tartós alkoholizmus gyakori kiváltói a betegség mindkét formájának. Fokozott kockázatúak azok az emberek is, akiknek epekövük van, vagy már korábban is volt hasonló hasnyálmirigy-megbetegedésük.

Orvosi jegyzet: hasnyálmirigy-gyulladás
Veszélyes hasnyálmirigy-gyulladás
http://www.patikamagazin.hu/index.php?cikk=6533

A betegség sokszor tünetszegényen indul és hirtelen "robban",míg máskor fokozatos fájdalmak, fogyás, állandósuló hasmenés hívják fel a figyelmet a hasnyálmirigy elégtelen működésére. A problémák hátterében legtöbbször sajnos az alkohol áll.

Veszélyes hasnyálmirigy-gyulladás
Heveny hasnyálmirigy-gyulladás - WEBBeteg
http://www.webbeteg.hu/index.php?page=news_full&type=13&menu=betegseg&news_i ...

A hasnyálmirigy leggyakrabban előforduló betegsége a gyulladás, mely kialakulhat hevenyen, és szerencsés esetben teljesen meggyógyulhat, máskor maradványtünetekkel gyógyul, vagy fennmaradhat krónikus (idült) formában.

Heveny hasnyálmirigy-gyulladás - WEBBeteg
MedimiX - Hasnyálmirigy-gyulladás
http://www.medimix.hu/cikk.php?cid=331

A hasnyálmirigy heveny gyulladására hirtelen kialakuló rosszullét, és görcsös hasi fájdalom jellemző. A betegség visszatérő vagy idült formája súlyos betegség, ami tartós fájdalommal és hosszú távon a hasnyálmirigy működésének elégtelenné válásával jár. Egyszerre nagy mennyiségű alkohol fogyasztása, vagy tartós alkoholizmus gyakori kiváltói a betegség mindkét formájának. Fokozott kockázatúak azok az emberek is, akiknek epekövük van, vagy már korábban is volt hasonló hasnyálmirigy megbetegedésük.

MedimiX - Hasnyálmirigy-gyulladás
Heveny hasnyálmirigy-gyulladás - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Heveny_hasny%C3%A1lmirigy-gyullad%C3%A1s

Olyan klinikai tünetcsoport, amelyre hasi fájdalom és a hasnyálmirigy (pancreas) eredetű enzimek emelkedése jellemző a vérben, valamint a vizeletben. A főbb tüneteket a hasnyálmirigy gyulladásos megbetegedése okozza. A tünetek kialakításában a környező szervek különböző mértékű károsodása is részt vesz. A betegség 80%-át epekövesség vagy alkoholfogyasztás okozza. A fennmaradó 20% egyéb etiológiai tényezők között oszlik meg.

Heveny hasnyálmirigy-gyulladás - Wikipédia
Hirdetések
Oldal leírása
betegsegek.wyw.hu: Betegségek katalógus. Összegyüjtöttünk sok konkrét betegségekkel foglalkozó weboldalt, hogy minél könnyebben megtaláld a számodra fontos információkat.
Gyűjteményünkben 759 válogatott betegségek témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 759 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 4 | Linkre kattintás összesen: 19915