Fertőző betegségek > AIDS > Betegségek - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Fertőző betegségek > AIDS > 5 weboldal. Kategória leírása:

betegsegek.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
HIV információk
http://www.hatter.hu/hiv

Kérdések a HIV-ről, az AIDS-ről, a HIV-fertőzöttségről. HIV-vonal Segítőszolgálat HIV-pozitívoknak. Mindenki számára elérhető a nap 24 órájában.

HIV információk
Wikipédia - AIDS
http://hu.wikipedia.org/wiki/AIDS

Az AIDS (Acquired Immune Deficiency Syndrome = szerzett immunhiányos tünetegyüttes) a HIV (Human Immunodeficiency Virus = emberi immunhiány vírusa) által előidézett, gyakorlatilag 100%-os letalitású tünetegyüttes, amelyet 1981-ben azonosítottak, de már jóval régebben megjelent. A vírus az immunrendszer sejtjeit, elsősorban a CD4 receptorral rendelkező T-limfocitákat pusztítja. Az immunrendszer fokozatos leromlása elősegíti az oportunista fertőzések és a daganatok megjelenését. A fertőzés után a tünetek általában évekkel (átlagosan 5 évvel) később jelentkeznek, de időközben a fertőzöttek továbbadhatják a vírust.

Wikipédia - AIDS
Anonym AIDS Tanácsadó Szolgálat
http://www.anonimaids.hu/

Anonym AIDS Tanácsadó Szolgálat honlapja. 1113 Budapest, (XI. ker) Karolina út 35/B.

Anonym AIDS Tanácsadó Szolgálat
AIDS/HIV InforMed
http://www.informed.hu/betegsegek/betegsegek_reszletesen/infections/aids_hiv/

A fertőzés kialakulásához a vírusnak be kell hatolnia egy fehérvérsejt típusba, a limfocitába. A vírus genetikai állománya beépül a fertőzött sejt DNS-láncába. A sejten belül a vírus folyamatosan újraképződik, amely a sejt pusztulásához és új vírusrészecskék kiszabadulásához vezethet...

AIDS/HIV InforMed
Az AIDS-rejtély
http://www.termeszetvilaga.hu/tv99/tv9905/aids.html

Gyógyítjuk, de nem értjük? Az alagút végén már látszik a fény: az utóbbi évek eredményei felcsillantották a reményt, hogy idõvel talán ez a halálos kór is legyõzhetõvé válik majd. A remény fénye azonban nem párosul a megértés világosságával – a betegség folyamatainak jelentékeny része továbbra is homályban marad. Cikkünk e furcsa kettõsség nyomába eredve próbál meg betekintést adni a HIV-fertõzésrõl alkotott számos, gyakran egymásnak ellentmondó elképzelés világába. (Müller Viktor - Számadó Szabolcs)

Az AIDS-rejtély
Hirdetések
Oldal leírása
betegsegek.wyw.hu: Betegségek katalógus. Összegyüjtöttünk sok konkrét betegségekkel foglalkozó weboldalt, hogy minél könnyebben megtaláld a számodra fontos információkat.
Gyűjteményünkben 779 válogatott betegségek témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 779 | Várakozó linkek: 5 | Ajánlott linkek: 4 | Linkre kattintás összesen: 20720