Fertőző betegségek > Lyme-kór > Betegségek - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Fertőző betegségek > Lyme-kór > 4 weboldal. Kategória leírása:

betegsegek.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Lyme-kór szűrés
http://www.gendiagnosztika.hu/gendiagnosztika/lyme-kor-szures.html

Lyme-kór szűrés - Istenhegyi Géndiagnosztikai Centrum. Lyme-kór gyanúja esetén, egy vérvétel után a Géndiagnosztikai Centrumban végezzük el a komplex laboratóriumi vizsgálatokat.

Lyme-kór szűrés
Lyme-kór - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Lyme-k%C3%B3r

A Lyme-kór a Borrelia burgdorferi nevű baktérium által okozott megbetegedés, amelyet e kórokozóval fertőzött kullancsok (Ixodes ricinus) terjesztenek. Nevét a Connecticut állambeli Lyme városáról kapta, ahol 1976-ban leírták (noha már a 20. század elejéről vannak leírásaink a tünetekről), a baktériumot pedig Willy Burgdorferről nevezték el, aki 1982-ben kullancsokból izolálta azt.

Lyme-kór - Wikipédia
Kullancsinfó: Lyme-kór
http://www.kullancsinfo.hu/honlap/index.php?option=com_content&view=article& ...

Amiről beszélünk, az a világ leggyakoribb állatról-emberre terjedő betegsége. Veszélyességét nagyban fokozza, hogy a jelentkező tünetek sokszor más elváltozásra utalnak, így a megfelelő terápia csak késve kezdődik el. Nem mindegyik kullancs csípése okoz fertőzést. A felmérések szerint azonban akár 10-20, sőt 30 százalékos is lehet egy-egy területen a fertőzött kullancsok aránya. Fontos tudni: a Lyme-kór ellen embernek nincs védőoltás, tehát a fertőzést jobb megelőzni megfelelő öltözettel. A mégis testünkbe fúródott kullancsot pedig minél gyorsabban, szakszerűen el kell távolítani…

Kullancsinfó: Lyme-kór
Kérdések és válaszok
http://www.fsz.bme.hu/mtsz/szakmai/lymekor.htm

Itt a tavasz és vele együtt felélednek az élősködők is. A kullancsok veszélyes betegségek okozói. Ezért a védekezésre, a megelőzésre a természetjárókat is tanítani kell. Ehhez a munkához ad jó segítséget a Lyme Borreliosis Alapítvány készülő kiadványa. Ebből közlünk az alábbiakban egy részletet, mely a kullancsveszéllyel kapcsolatos főbb tudnivalókat kérdések és válaszok formájában dolgozza fel.

Kérdések és válaszok
Hirdetések
Oldal leírása
betegsegek.wyw.hu: Betegségek katalógus. Összegyüjtöttünk sok konkrét betegségekkel foglalkozó weboldalt, hogy minél könnyebben megtaláld a számodra fontos információkat.
Gyűjteményünkben 779 válogatott betegségek témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 779 | Várakozó linkek: 5 | Ajánlott linkek: 4 | Linkre kattintás összesen: 20720