Fertőző betegségek > Malária > Betegségek - wyw.hu

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: Fertőző betegségek > Malária > 3 weboldal. Kategória leírása:

betegsegek.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Orvosi jegyzet: malária
Orvosi jegyzet: malária
http://egeszseg.origo.hu/cikk/0535/699923/malaria_valtolaz_1.htm

A malária a Föld több, mint 100 országában fordul elő, így az emberiség nagyjából 40 százaléka veszélyeztetett területen él. Az évente körülbelül 300-500 millió regisztrált maláriabeteg közül több, mint 1 millió, zömében gyermek hal meg döntően a P. falciparum által előidézett súlyos fertőzés következtében. Ma már Európa, így Magyarország is, maláriamentes területnek számít, ahol napjainkban már csak behurcolt esetek fordulhatnak elő.

egeszseg.origo.hu
Malária elleni gyógyszer
Malária elleni gyógyszer
http://www.utazaselott.hu/malaria-gyogyszer.html

A malária ellen csak gyógyszerrel lehet védekezni, melynek szedését már utazás előtt el kell kezdeni. A turisták gyakran félnek a malária elleni gyógyszerek mellékhatásaitól. Azok azonban átmenetiek, elmúlnak, ha abbahagyják a gyógyszer szedését, vagy más gyógyszerre váltanak, míg a maláriába meg lehet halni. A gyógyszerek csak akkor hatékonyak, ha pontosan betartják az alkalmazás szabályait. Szedésüket még az utazás előtt meg kell kezdeni, és tovább kell folytatni a hazatérést követően is az előírtak szerint.

www.utazaselott.hu
Wikipédia - Malária
Wikipédia - Malária
http://hu.wikipedia.org/wiki/Mal%C3%A1ria

A malária (régies nevén: váltóláz) az Anopheles szúnyog nőstényei által terjesztett kórokozók által kiváltott betegség. A világon népbetegségnek számít, főleg trópusi vidékeken fordul elő. Évente kb. 350-500 millió megbetegedés történik, ezek közül a halálos kimenetelűek száma egymillió feletti, és csupán Afrikában 25% az éves mortalitás az 5 éves kor alatti gyermekpopulációban. A nagy halálozási arány fő okai: az egyre nagyobb fokú gyógyszer-rezisztencia, illetve a szúnyogok ellenálló-képességének növekedése az inszekticidekkel szemben.

hu.wikipedia.org
Oldal leírása
betegsegek.wyw.hu: Betegségek katalógus. Összegyüjtöttünk sok konkrét betegségekkel foglalkozó weboldalt, hogy minél könnyebben megtaláld a számodra fontos információkat.
Gyűjteményünkben 779 válogatott betegségek témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 779 | Várakozó linkek: 4 | Ajánlott linkek: 4 | Linkre kattintás összesen: 20709