Fertőző betegségek > Malária > Betegségek - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Fertőző betegségek > Malária > 3 weboldal. Kategória leírása:

betegsegek.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Orvosi jegyzet: malária
http://egeszseg.origo.hu/cikk/0535/699923/malaria_valtolaz_1.htm

A malária a Föld több, mint 100 országában fordul elő, így az emberiség nagyjából 40 százaléka veszélyeztetett területen él. Az évente körülbelül 300-500 millió regisztrált maláriabeteg közül több, mint 1 millió, zömében gyermek hal meg döntően a P. falciparum által előidézett súlyos fertőzés következtében. Ma már Európa, így Magyarország is, maláriamentes területnek számít, ahol napjainkban már csak behurcolt esetek fordulhatnak elő.

Orvosi jegyzet: malária
Malária elleni gyógyszer
http://www.utazaselott.hu/malaria-gyogyszer.html

A malária ellen csak gyógyszerrel lehet védekezni, melynek szedését már utazás előtt el kell kezdeni. A turisták gyakran félnek a malária elleni gyógyszerek mellékhatásaitól. Azok azonban átmenetiek, elmúlnak, ha abbahagyják a gyógyszer szedését, vagy más gyógyszerre váltanak, míg a maláriába meg lehet halni. A gyógyszerek csak akkor hatékonyak, ha pontosan betartják az alkalmazás szabályait. Szedésüket még az utazás előtt meg kell kezdeni, és tovább kell folytatni a hazatérést követően is az előírtak szerint.

Malária elleni gyógyszer
Wikipédia - Malária
http://hu.wikipedia.org/wiki/Mal%C3%A1ria

A malária (régies nevén: váltóláz) az Anopheles szúnyog nőstényei által terjesztett kórokozók által kiváltott betegség. A világon népbetegségnek számít, főleg trópusi vidékeken fordul elő. Évente kb. 350-500 millió megbetegedés történik, ezek közül a halálos kimenetelűek száma egymillió feletti, és csupán Afrikában 25% az éves mortalitás az 5 éves kor alatti gyermekpopulációban. A nagy halálozási arány fő okai: az egyre nagyobb fokú gyógyszer-rezisztencia, illetve a szúnyogok ellenálló-képességének növekedése az inszekticidekkel szemben.

Wikipédia - Malária
Hirdetések
Oldal leírása
betegsegek.wyw.hu: Betegségek katalógus. Összegyüjtöttünk sok konkrét betegségekkel foglalkozó weboldalt, hogy minél könnyebben megtaláld a számodra fontos információkat.
Gyűjteményünkben 759 válogatott betegségek témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 759 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 4 | Linkre kattintás összesen: 19915