Fertőző betegségek > Sárgaláz > Betegségek - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Fertőző betegségek > Sárgaláz > 3 weboldal. Kategória leírása:

betegsegek.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Sárgaláz - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/S%C3%A1rgal%C3%A1z

A sárgaláz szúnyog által terjesztett fertőző vírusbetegség, mely emésztőrendszeri vérzést és sárgasághoz vezető májgyulladást okoz. A sárgaláznak két formája ismert: Dzsungel sárgaláz: a trópusi esőerdőkben élő majmok között elterjedt betegség, amelyet a szúnyogok visznek át az emberre. Városi sárgaláz: a sűrűn lakott településeken a fertőzést egy másik szúnyogfaj terjeszti emberről emberre.

Sárgaláz - Wikipédia
Sárgaláz elleni védőoltás
http://www.utazaselott.hu/sargalaz-vedoltas.html

A sárgaláz elleni védőoltás igazolása több országba történő beutazás esetén szükséges, ezért erről előzetesen tájékozódjon. A sárgaláz elleni oltás az egyetlen kötelező oltás, amiből bizonyos országokba lépve kérhetik az oltást igazoló okmányt. A sárgaláz elleni oltóanyagot a Regionális ÁNTSZ-ekben, az Országos Epidemiológiai Központ Nemzetközi Oltóközpontban és a Tisztifőorvos által kijelölt oltóhelyeken lehet felvenni.

Sárgaláz elleni védőoltás
Országos Epidemiológiai Központ - Sárgaláz
http://www.oek.hu/oek.web?nid=325&pid=1

A betegség gyakran tünetmenetes vagy enyhe. A súlyos forma ritkább, azonban halálozása magas. A lappangási idő 3-6 napja után láz, fejfájás, hasi fájdalom és hányás jelentkezik. Átmeneti javulás után sokk és vérzés léphet fel, továbbá vese- és májelégtelenségre utaló tünetekre is lehet számítani. A májelégtelenség sárgasággal is párosul - innen a betegség neve.

Országos Epidemiológiai Központ - Sárgaláz
Hirdetések
Oldal leírása
betegsegek.wyw.hu: Betegségek katalógus. Összegyüjtöttünk sok konkrét betegségekkel foglalkozó weboldalt, hogy minél könnyebben megtaláld a számodra fontos információkat.
Gyűjteményünkben 779 válogatott betegségek témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 779 | Várakozó linkek: 5 | Ajánlott linkek: 4 | Linkre kattintás összesen: 20720