Fertőző betegségek > Veszettség > Betegségek - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Fertőző betegségek > Veszettség > 4 weboldal. Kategória leírása:

betegsegek.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Orvosi jegyzet: veszettség
http://egeszseg.origo.hu/cikk/0535/213063/veszettseg_1.htm

A veszettség emberre, állatra nézve egyaránt gyógyíthatatlan, halálos kimenetelű, betegség, ezért fertőzés gyanúja esetén azonnal orvoshoz kell fordulni. A veszettség kórokozója a Rhabdovírus család Lyssavírus genusába tartozó Rabies vírus. A fertőzés forrása, a veszettség vírusát ürítő állat. A vadon élő állatfajok közül elsősorban a róka jelent fertőzésveszélyt, ritka a veszett őz és vaddisznó. A háziállatok közül főként a macskák és a kutyák érintettek. A veszettség vírusát a fertőzött állat vagy személy nyála terjeszti.

Orvosi jegyzet: veszettség
Veszettség - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Veszetts%C3%A9g

A veszettség (rabies, lyssa) egy vírus okozta zoonotikus neuroinvazív fertőző betegség, ami agy- és gerincvelőgyulladást okoz emlősökben. Veszettség ellen nem vakcinázott emberben nagyon ritka kivételtől eltekintve halálos kimenetelű betegség. Az idegrendszeri tünetek kialakulása előtt ún. poszt expozíciós sorozatoltással meggátolható a betegség kifejlődése. Mindösszesen eddig 6 ismert esetben számoltak be arról, hogy az idegrendszeri tünetek kialakulása után a páciens túlélte a fertőzést.

Veszettség - Wikipédia
Mi a veszettség?
http://www.oek.hu/oek.web?nid=138&pid=1

A veszettség megbetegedés egy vírusfertőzés következtében a központi idegrendszerben kialakult gyulladásos folyamat, amely gyakorlatilag 100 %-ban halálos kimenetelű. A veszettség fertőzés csak meghatározott körülmények között jön létre, ezért fontos ezek ismerete és elkerülése.

Mi a veszettség?
Egy természeti veszélyforrás
http://www.fsz.bme.hu/mtsz/szakmai/veszett.htm

A veszettséget már igen régóta ismeri az emberiség. 5000 évvel ezelőtti krónikákban már leírták a tüneteit az állaton, emberen egyaránt. A korabeli írásokban Homérosz, Arisztotelész, Galenus, és Hippokratész is említést tesz róla. Mivel okát nem ismerték, védekezni nem tudtak ellenne, a legrettegettebb betegségek közé tartozott. Úgy tartották, hogy a veszettség magától is kialakulhat, ha pl. a kutyát mostoha körülmények között tartják, vagy csak egyszerűen nagyon ráijesztenek. Ez a babona még ma is él néhol...

Egy természeti veszélyforrás
Hirdetések
Oldal leírása
betegsegek.wyw.hu: Betegségek katalógus. Összegyüjtöttünk sok konkrét betegségekkel foglalkozó weboldalt, hogy minél könnyebben megtaláld a számodra fontos információkat.
Gyűjteményünkben 759 válogatott betegségek témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 759 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 4 | Linkre kattintás összesen: 19915