Fül-orr-gégészet > Torok- és mandulagyulladás > Betegségek - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Fül-orr-gégészet > Torok- és mandulagyulladás > 5 weboldal. Kategória leírása:

betegsegek.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Gócos mandula
http://www.fulspecialista.hu/index.php?page=content&method=static&id=38

A krónikus mandulagyulladásnak különleges kórtani jelentősége van a lehetséges "góchatás" következményei miatt. A góckérdés alattomosságát jelzi, hogy a kórtörténetben ugyan gyakran szerepel a visszatérő mandulagyulladás, de ez nem szükségszerű (!). Gyakran nincs, vagy csak időleges, de állandóan is lehet torokfájdalom, mely többnyire enyhe "torokkaparás", ill. nyelési fájdalomként jelentkezhet. Rossz szájszag és íz elég gyakori.

Gócos mandula
Torokgyulladás - Fülspecialista.hu
http://www.fulspecialista.hu/index.php?page=content&method=static&id=39

A torok és garat gyulladás jellegzetes tünetei a nyelési fájdalom, ami esetleg a fülbe sugározhat, száraz, égő, kaparó érzés a garatban. A nyálkahártya duzzanata és a feltapadt nyákos váladék miatt gyakori a krákogás, köhögés. Többé-kevésbé kifejezett a betegségérzés. Láz elsősorban gyermekeken jelentkezik. Vírus fertőzés esetén hetekig hullámzó lefolyású lehet a betegség. Legtöbbször az egész garat érintett.

Torokgyulladás - Fülspecialista.hu
Mandula-gyulladás
http://www.fulorrgegekozpont.hu/mandulagyulladas

Mandula alatt általában a garatot körülvevő nyirokgyűrű két részét is érteni szoktuk: egyik a kisgyermekeknél gyakrabban gondot okozó orrmandula, másik a felnőtteknél is begyulladó garatmandula. Mind a két szervünk fontos védelmi feladatokat lát el az orron / szájon keresztül a szervezetbe bejutó kórokozók feltartásában, ellenük való védekezésben.

Mandula-gyulladás
Mandulagyulladás
http://www.fulspecialista.hu/index.php?page=content&method=static&id=37

A mandulagyulladás általában magas lázzal kezdődik, főleg gyermekkorban (hidegrázás is előfordul). Jellemző lehet a rossz közérzet. A garatban égő érzés, fájdalom jelentkezik, ami főleg nyeléskor kifejezett.

Mandulagyulladás
Orrmandula A műtét elkülése
http://www.orr-ful-gegeszet.hu/orrmandula.htm

Magyarországon az indokoltnál sokkal több orrmandulaműtét történik. Az orvosok reflexszerűen az orrmandulát jelölik meg a kisgyerekek legtöbb betegségének hátterében. Ez nem indokolt!

Orrmandula A műtét elkülése
Hirdetések
Oldal leírása
betegsegek.wyw.hu: Betegségek katalógus. Összegyüjtöttünk sok konkrét betegségekkel foglalkozó weboldalt, hogy minél könnyebben megtaláld a számodra fontos információkat.
Gyűjteményünkben 779 válogatott betegségek témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 779 | Várakozó linkek: 5 | Ajánlott linkek: 4 | Linkre kattintás összesen: 20720