Gyermekbetegségek > Down-kór > Betegségek - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Gyermekbetegségek > Down-kór > 4 weboldal. Kategória leírása:

betegsegek.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Down-szindróma
http://hu.wikipedia.org/wiki/Down-k%C3%B3r

A Down-szindróma (vagy Down-kór) egy veleszületett kromoszóma-rendellenesség, ami a 21. kromoszómapár hibás osztódásának következtében jön létre. Középsúlyos értelmi fogyatékossággal és testi rendellenességekkel társul. A Down-szindróma nevét John Langdon Down angol orvos után kapta. Ő írta le először 1866-ban klinikailag a tünetegyüttest.

Down-szindróma
Down-kór szűrés
http://www.downszures.hu/

A Magzati Diagnosztikai Központ célja, hogy a korszerű gyógyászati, ezen belül is a betegségmegelőzési - prevenciós, vagy éppen a várandósgondozásban fejlődő eljárások a legmagasabb szakmai színvonalon és minél szélesebb körben elérhetővé váljanak Magyarországon. A Magzati Diagnosztikai Központ, a Down-kór szűrését a Wolfson Betegségmegelőzési Intézettel (www.wolfson.qmul.ac.uk) szoros együttműködésben biztosítja. Az angol intézet világvezető a szűrővizsgálatok fejlesztésében és alkalmazásában.

Down-kór szűrés
PrenaTest - Down-kór szűrés anyai vérből
http://www.prenatest.hu

A PrenaTest egy anyai vérvétellel elvégezhető vizsgálat a magzati Down-kór és más számbeli kromoszóma-rendellenességek kimutatására. A teszt a 9-20. terhességi hét között végezhető, ikerterhességek esetében is alkalmazható, és akár egy héten belül megbízható eredményt nyújt. Nem veszélyezteti a terhességet, nem növeli a vetélés és egyéb anyai vagy magzati szövődmények kockázatát, és nem jelent pszichés megterhelést a várandós számára. Oldalunkon minden fontos információt megtalál a PrenaTest vizsgálattal kapcsolatban.

PrenaTest - Down-kór szűrés anyai vérből
Magzati Diagnosztikai Központ - Down-kór szűrés
http://terhesseg.hu/varandosgondozas/down-kor_szures.php

A Magzati Diagnosztikai Központ a várandósgondozás területén meghatározó szerepet tölt be. Intézményünk élen jár a modern eljárások bevezetésében, a korszerű - terhesség alatti - vizsgálatok magas színvonalú biztosításában. Több mint 50 szakintézménnyel működünk együtt. Ennek révén a magyarországi várandósok mintegy 25%-a részére végzünk speciális, a Down-kór és egyéb rendellenességek várandósság alatti kiszűrésére irányuló vizsgálatot. A korszerű várandósgondozás keretében végzett ultrahangvizsgálatokon túl lehetőség van az újszülötteknél különböző szűrővizsgálatok elvégzésére is.

Magzati Diagnosztikai Központ - Down-kór szűrés
Hirdetések
Oldal leírása
betegsegek.wyw.hu: Betegségek katalógus. Összegyüjtöttünk sok konkrét betegségekkel foglalkozó weboldalt, hogy minél könnyebben megtaláld a számodra fontos információkat.
Gyűjteményünkben 779 válogatott betegségek témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 779 | Várakozó linkek: 5 | Ajánlott linkek: 4 | Linkre kattintás összesen: 20720