Hematológia > Leukémia > Betegségek - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Hematológia > Leukémia > 6 weboldal. Kategória leírása:

betegsegek.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Vérképzőszervi daganatok (leukémia, limfóma)
http://www.webbeteg.hu/index.php?page=content_news&type=71&menu=betegseg

A leukémiáknak négy fő típusa ismert, amelyeknél a vér más-más sejtjei válnak daganatossá, más a betegség lefolyása, kezelési módja és kilátása.

Vérképzőszervi daganatok (leukémia, limfóma)
A leukémia tünetei - WEBBeteg
http://www.webbeteg.hu/index.php?page=news_full&cim=Milyen-tunetekkel-jar-a- ...

A leukémiák kezdeti tünetei általánosak, általában enyhék és nem specifikusak. Igen nehéz ezért a korai felismerésük, hiszen a panaszok miatt kevesen fordulnak időben orvoshoz, és a panaszok sem utalnak egyértelműen a leukémiára.

A leukémia tünetei - WEBBeteg
A leukémiáról röviden
http://www.leukemias.hu/index.php?id=leukemiarol_rovid

A leukémia a vér rákos betegsége, mely a csontvelőben alakul ki. A hosszú, csöves csontokban lévő csontvelő feladata, hogy a vérben meglévő három fő sejtvonalat folyamatosan termelje (fehérvérsejtek: a fertőzések leküzdésére, vörösvértestek: az oxigén szállítására, vérlemezkék: sérülés esetén a vér megalvadásának elősegítésére). A leukémia típusai | A leukémia oka | A leukémia tünetei, diagnosztikája | Hogyan kezelhető a leukémia?

A leukémiáról röviden
Leukémia - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Leuk%C3%A9mia

A fehérvérűség (orvosi használatban leukémia vagy leukaemia) a vérképző rendszer rosszindulatú megbetegedése, amikor a csontvelőben a vérsejtképzés (leggyakrabban a fehérvérsejteké) folyamata kórossá válik, és korlátlan sejtburjánzás kezdődik el. A leukémiák a hematológiai neoplazmák közé tartoznak.

Leukémia - Wikipédia
daganatok.hu - Leukémia (fehérvérűség)
http://www.daganatok.hu/leukemia-feherveruseg

A leukémia (fehérvérűség) a rosszindulatú rákos megbetegedések azon formája, amely a vérképző sejtekből indul ki. A leukémia a csontvelőben lévő éretlen és érettebb vérképző sejtek szabályozás alól kiszabadult, féktelen szaporodásának eredménye. A felszaporodott sejtek amellett, hogy kitöltik a csontvelőt, többnyire a vérpályába is belépnek és a keringő vérben is tömegesen megjelennek.

daganatok.hu - Leukémia (fehérvérűség)
Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány
http://www.leukemias.hu/

Az Alapítvány elsőrendű céljának tekinti, hogy hozzájáruljon a magyarországi gyermekkórházakban és gyermekonkológiai központokban folyó gyógyító tevékenységhez, valamint a leukémiában szenvedő gyermekek gyógyítása érdekében folyó kutatásokhoz. Alapítványunk közvetlenül részt vesz a magyarországi gyermekkórházak által végzett közfeladatok végrehajtásának előmozdításában, a gyógyító tevékenység és a közfeladatok megvalósításának anyagi támogatása útján.

Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány
Hirdetések
Oldal leírása
betegsegek.wyw.hu: Betegségek katalógus. Összegyüjtöttünk sok konkrét betegségekkel foglalkozó weboldalt, hogy minél könnyebben megtaláld a számodra fontos információkat.
Gyűjteményünkben 759 válogatott betegségek témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 759 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 4 | Linkre kattintás összesen: 19915