Idegrendszeri betegségek, neurológia > Betegségek - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Idegrendszeri betegségek, neurológia > 41 weboldal. Kategória leírása: Az idegrendszer betegségei, neurológiai betegségek tünetei, kezelésük, orvosok. Az idegrendszert érintő leggyakoribb betegségek: Alzheimer-kór, alvászavarok, epilepszia, fejfájás - migrén, Parkinson-kór, Sclerosis multiplex, Stroke (szélütés, gutaütés).

Tipp

Magyar Stroke Társaság
http://www.stroketars.hu/

A Magyar Stroke Társaság honlapja. az oldal célja a betegséggel kapcsolatos információk közzététele, a stroke-ot (szélütést, gutaütést) kapott betegek ellátásra, kezelésére szakosodott szakorvosok összekovácsolása, beteg-orvos párbeszéd közös érdekeiért, hisz (sajnos) az utóbbi években a harmadikból a második leggyakoribb halálokká vált, emiatt sokan válnak rokkanttá. Az oldalra látogatók megismerhetik mit tegyenek és hová fordulhatnak vészhelyzetben, megismerhetik a kezelési módokat, friss híreket.

Magyar Stroke Társaság

betegsegek.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Alvászavar teszt
http://www.hazipatika.com/topics/alvaszavarok/test

Kérjük, olvassa át figyelmesen a következő kérdéseket, és válaszoljon rájuk őszintén! A teszt végén összefoglaló értékelést kap arról, milyen természetű alvászavarai vannak, és hasznos tanácsokat, javaslatokat is adunk Önnek!

Alvászavar teszt
Alváscentrum.hu
http://www.alvascentrum.hu/

Rosszul alszik? Horkol? Fáradtan ébred? Ha ezekből a kérdésekből, bármelyikre igen a válasz, nem érdemes halogatni a szakorvos felkeresését. Ha valaki sokszor felébred éjszaka, vagy heteken, netalán hónapokon keresztül nem tudja magát kialudni, gondolkodjon el ennek okán. Nem lehet ugyanis mindent a teliholdra, vagy a frontokra fogni. Alvásvizsgálatok, alvásközpontok, alvást elősegítő termékek, terápiák. Alvás témájú egészségügyi információs portál.

Alváscentrum.hu
Neurológiai betegségek - InforMed
http://www.informed.hu/betegsegek/betegsegek_reszletesen/neuro?_voteadmin_si ...

Neurológiai, idegrendszeri betegségek információi, friss hírek, cikkek a témában.

Neurológiai betegségek - InforMed
Fül-Orr-Gége Központ: Arcidegbénulás okai
http://www.fulorrgegekozpont.hu/arcidegbenulas

Az arc izmainak nagy részét beidegző arcideg sérülése, ebből következő izomműködés károsodás azért jelentős fül-orr-gégészeti szempontból, mert az arcideg lefutása igen közel esik, sőt sok esetben azonos a fül-orr-gégészeti anatómiai területekkel. Arcidegbénulást okozhat az arcideg daganata, a dobüreg gyulladása. Sok esetben azonban az ok kideríthetetlen - Bell féle bénulás. Néha megfázás, hirtelen helyi meghűlés feltételezhető a háttérben.

Fül-Orr-Gége Központ: Arcidegbénulás okai
Tourette-szindróma - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Tourette-szindr%C3%B3ma

A Tourette-szindróma (Gilles de la Tourette-szindróma, TS) egy idegrendszeri betegség, amelyre a tic-nek nevezett ismétlődő, akaratlan mozgások (motoros tic, például csapások és rúgások, felugrás) és hangadások (vokális tic, például morgások, vakkantások) tartós fennállása jellemző. Gyakran ezek a tic-ek helyzethez nem illő szavak, káromkodások hangos akaratlan kimondását is jelentik.

Tourette-szindróma - Wikipédia
Sclerosis multiplex - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Sclerosis_multiplex

A sclerosis multiplex (SM) egy autoimmun betegség, a központi idegrendszer gyulladásos megbetegedése. Az SM-ben a rosszul működő immunrendszer az idegsejtek nyúlványait körülölelő velőshüvelyt támadja meg, feloldja, roncsolja azt. E károsodás következtében az idegszál rosszul működik: lassabban vezeti és/vagy blokkolja az ingerületet. Általában 20-40 életév között a leggyakoribb a megjelenése. Előfordulása Magyarországon 10-12 000 eset, a világon mintegy 2 millió. Gyakrabban a nők között jelentkezik ez a betegség.

Sclerosis multiplex - Wikipédia
A Tourette-szindróma és tünetei
http://www.webbeteg.hu/index.php?page=news_full&type=15&menu=betegseg&news_i ...

A Tourette-szindróma tünetei legtöbbször kívülálló számára is nyilvánvalóak: akaratlan mozgások és irányíthatatlan hangadások jellemzik a betegeket, melyeket tic-nek neveznek. A rendellenesség neve egy XIX. századi francia neurológustól, Georges Gilles de la Tourette-től származik, aki a betegséget elsőként írta le.

A Tourette-szindróma és tünetei
Neurológiai betegségek - WEBBeteg
http://www.webbeteg.hu/index.php?page=content_news&type=15&menu=betegseg

Orvosoktól betegeknek, hitelesen. Neurológiai betegségek infótár, hírek, cikkek.

Neurológiai betegségek - WEBBeteg
Neurológiai betegségek, és fő tüneteik
http://maganorvos.shp.hu/hpc/web.php?a=maganorvos

Dr. Szappanos Zsuzsanna neurológus szakorvos - Információk neurológiai betegségekről: Stroke - Memória zavarok - Parkinson kór - Epilepszia - Fejfájás - Lumbágó - Szédülés és zsibbadás - Lelki bajaink ...

Neurológiai betegségek, és fő tüneteik
parkinson.hu
http://www.parkinson.hu/

A Parkinson-kór és más mozgászavarok idegsebészeti kezelése.

parkinson.hu
Betegséglexikon: Epilepszia
http://www.50plusz.hu/services/betegseglexikon/view/Epilepszia?id=45

Az epilepszia az idegrendszer betegsége, amely görccsel kísért vagy görcs nélkül jelentkező rohamok egymás után következő megnyilvánulásaiból áll. A rohamok az agyban található idegsejtek nagy erejű elektromos kisüléseiből keletkeznek. Ezek az elektromos viharok az agy területeiről régióiból indulnak ki. Az epilepsziás görcsök megjelenése attól függ, hogy hol keletkezik az elektromos kisülés, és lefolyása során az agy mely területeit vonja be.

Betegséglexikon: Epilepszia
Epilepszia - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Epilepszia

Az epilepszia az agyban kialakuló betegség, melyet legalább két alkalommal előforduló, spontán jelentkező, más betegséghez nem köthető görcsroham határoz meg. A görcsrohamot egyes neuron csoportok kóros, a gátlóhatás alól felszabaduló ingerületvezetése váltja ki. Közvetlen kiváltó oka az agy elektromos túlműködése, illetve zavarai; a beteg a roham ideje alatt történtekre nem emlékszik vissza.

Epilepszia - Wikipédia
A Sclerosis Multiplex Levelezőlista honlapja
http://www.smlista.hu/

Az orvosok Sclerosis Multiplex-nek mondják, külföldön Multiple Sclerosis-nak hívják. Rövidítve itthon SM, külföldön MS. Mit jelent ez a két szó? Sok embernek semmit, de van, akinek nagyon sokat.

A Sclerosis Multiplex Levelezőlista honlapja
Parkinson-kór - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Parkinson-k%C3%B3r

A Parkinson-kór az Alzheimer-kórhoz hasonlóan lassan előrehaladó, dege­neratív idegrendszeri betegség. Az agyban a finom mozgásokat irányító bazális ganglionok mennek tönkre, és csökken a fő ingerületátvivő anyag, a dopamin termelődése is. A kór oka többnyire ismeretlen, bár idegrendszeri fertőzéseken és egyéb degeneratív betegségeken kívül gyógyszerek, például antipszichotikumok, sőt kábítószerek is előidézhetik.

Parkinson-kór - Wikipédia
Arcidegzsába - Áttekintés
http://www.pirula.net/temak/idegrendszer/arcidegzsaba/arcidegzsabaattekintes.htm

Az arcidegzsába villámcsapásszerű éles fájdalom ami átnyilal az arcon keresztül és rohamokban jelentkezik. Eleinte csak rövid ideig tartó a fájdalom, de később súlyosabb és hosszabban tartó epizódusokká válik. Az arcidegzsába fájdalma az egyike a legerősebb a betegségekkel járó fájdalmaknak, amit egy ember tapasztalhat.

Arcidegzsába - Áttekintés
Hirdetések
Előző lap [1] 2 3 Következő lap
Oldal leírása
betegsegek.wyw.hu: Betegségek katalógus. Összegyüjtöttünk sok konkrét betegségekkel foglalkozó weboldalt, hogy minél könnyebben megtaláld a számodra fontos információkat.
Gyűjteményünkben 779 válogatott betegségek témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 779 | Várakozó linkek: 5 | Ajánlott linkek: 4 | Linkre kattintás összesen: 20720