Mozgásszervi megbetegedések > Derékfájás, lumbágó > Betegségek - wyw.hu

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: Mozgásszervi megbetegedések > Derékfájás, lumbágó > 9 weboldal. Kategória leírása:

betegsegek.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Derékfájás oka, tünetei és gyógyítása
Derékfájás oka, tünetei és gyógyítása
http://derekfajas.net/

Dr. Podlovics Ágota reumatológus szakorvos vagyok. Több mint két évtizede foglalkozom mozgásszervi betegségek gyógyításával és kezelésével. Betegeim panaszai között gyakran szerepel a derékfájás, az isiász és a lumbágó. A derékfájás korunk egyik leggyakoribb és nagyon fájdalmas betegsége, amely sok - sok embertársunk életét keseríti meg. Hányan szenvedtek már gerincsérv vagy egy hirtelen lumbágó miatt. A honlapomon összefoglalom a derékfájás oka, tünetei és gyógyitása legfontosabb tudnivalóit.

derekfajas.net
Lumbágó és isiász
Lumbágó és isiász
http://www.patikamagazin.hu/index.php?cikk=2463

Lumbágón és isiászon az alsó deréktájon fellépő villámszerűen a derékba, a keresztcsont tájékába nyilalló akut fájdalomrohamot értjük. Az ember alig tud ilyenkor megmozdulni, és hajlott, merev tartással próbálja a fájdalmat elviselni. A köhögés vagy a tüsszentés még elviselhetetlenebbé teszi a panaszokat.

www.patikamagazin.hu
Hátfájás okai
Hátfájás okai
http://www.gerincklinika.hu/gerinc-hat-derek-nyaki-fajdalmaim-vannak

A hátfájás okainak bemutatása, avagy hogyan kezeljem a hátam környékén kialakuló fájdalmakat?

www.gerincklinika.hu
Gyógytorna - méregtelenítés - kolonhidroterápia - masszázs
Gyógytorna - méregtelenítés - kolonhidroterápia - masszázs
http://www.arthrokomplex.hu

Ízületi, gerinc és emésztőrendszeri problémák kezelése szakorvos irányítása alatt hagyományos gyógytornával, fiziko terápiával, masszázzsal, valamint alternatív gyógymódokkal, mint méregtelenítés, böjt- és fogyókúrák, akupunktúra, kolon hidroterápia. Candida szűrés vegateszttel, az eredménytől függő komplex terápia.

www.arthrokomplex.hu
Hátfájás - Alexander Technika
Hátfájás - Alexander Technika
http://www.paloscsilla.hu/

Hátfájás, derékfájás, és fejfájás tartós megszüntetése az Alexander Technika segítségével Pálos Csilla közreműködésével! Az ülőmunka és a stressz komoly egészségügyi kockázatokat rejtenek, könnyedén mozgásszervi megbetegedésekhez, derék- és hátfájáshoz, lumbágóhoz, isiászhoz vagy gerincsérvhez vezethetnek. Az Alexander technika ezek megelőzésében és kezelésében egyaránt hatékony. Segít továbbá a rossz tartás megszüntetésében, aminek következtében a páciensek fellépése javul, ezáltal pedig sokkal magabiztosabbak lesznek. A technika a hétköznapok során felhalmozódó stressz oldására is kiváló megoldást nyújt. Kérdés esetén hívjon bizalommal.

www.paloscsilla.hu
Terhesség: derékfájás elleni párna
Terhesség: derékfájás elleni párna
http://www.kismama-babaparna.hu/terhesseg-derekfajas

Orvosi javaslat szerint a kismamák jól teszik, ha nem végeznek megerőltető munkát a terhesség alatt. De arra kevesen gondolnak, hogy egy irodai munka is lehet megerőltető. Ugyanis a sok ülés akár már a 4. hónap után is kényelmetlen és kellemetlen lehet. Ennek nagyrészt az az oka, hogy a gerinc egyre nagyobb terhelést kap, ami aztán hosszú órákon keresztül kimerítő a kismamának. A gerinc, a hát és a derék fokozott igénybevételét könnyen lehet enyhíteni, és megelőzni a Pocifix derékfájás elleni párnával.

www.kismama-babaparna.hu
McKenzie torna hátfájásra, derékfájásra
McKenzie torna hátfájásra, derékfájásra
http://www.mckenziemodszer.hu

A McKenzie Intézetben alkalmazott speciális McKenzie terápia a gerincproblémák speciális vizsgálati és kezelési rendszere. A módszert Robin McKenzie, új-zélandi gyógytornász dolgozta ki. Világszerte az egyik legelterjedtebb gerinckezelési eljárás, melyet már a világ 40 országában alkalmaznak. Magyarországon elsősorban a gyógytornászok munkaköréhez tartozik.

www.mckenziemodszer.hu
Derékfájdalom kezelése, sportrehabilitáció, gerincgyógyászat
Derékfájdalom kezelése, sportrehabilitáció, gerincgyógyászat
http://mozgasklinika.hu/derekfajdalom/

Sokat ülsz? Nem tudsz sportolni? Sugárzó tünet a lábaidban? Zsibbad a lábad? Derékfájdalmad van? A derékfájdalom hátterében a lumbalis gerinc degeneratív elváltozásai állhatnak az egyszerű izomgyengeségtől a porckorongsérvig! A civilizált országokban népbetegségnek tekinthetőek a gerincbetegségek, melyek leggyakrabban nyakfájdalom, hátfájdalom és derékfájdalom képében jelennek meg, azonban a fájdalom mögött sokféle kórkép állhat. Bár a panaszok többnyire mozgásszervi eredetűek, mégsem feledkezhetünk meg a belgyógyászati és nőgyógyászati elváltozásokról, melyek szintén gerincfájdalommal járhatnak. Derékfájdalom kezelési lehetőségei: manuálterápia, gyógytorna, szegmentális stabilizáció, perifériás idegmobilizáció, Kinezio-tape. Tegyük meg együtt az első lépést a gyógyulásod felé!

mozgasklinika.hu
Derékfájás megelőzése gerincjógával
Derékfájás megelőzése gerincjógával
http://www.annapurnajoga.hu

Az AnnaPurna Jógastúdió gerincjóga óráin a fő szempont a megelőzés. Az egészséges, de ritkán mozgatott gerinc négy szakaszát dolgoztatjuk a jóga gyakorlatok segítségével, mindenkinek a személyes korlátai között. A jógaóra szellemisége, modern, könnyen befogadható mozgásformája, igazi "nyugalom szigetét" jelenti, a hétköznapok rohanó életmódjában. Az AnnaPurna Jógastúdióban délelőtt, délután és este is tartunk jógaórákat. Gyere el, próbáld ki, hogy ismét élvezettel tudj napi teendőidre koncentrálni!

www.annapurnajoga.hu
Oldal leírása
betegsegek.wyw.hu: Betegségek katalógus. Összegyüjtöttünk sok konkrét betegségekkel foglalkozó weboldalt, hogy minél könnyebben megtaláld a számodra fontos információkat.
Gyűjteményünkben 779 válogatott betegségek témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 779 | Várakozó linkek: 4 | Ajánlott linkek: 4 | Linkre kattintás összesen: 20709