Mozgásszervi megbetegedések > Derékfájás, lumbágó > Betegségek - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Mozgásszervi megbetegedések > Derékfájás, lumbágó > 9 weboldal. Kategória leírása:

betegsegek.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Derékfájás oka, tünetei és gyógyítása
http://derekfajas.net/

Dr. Podlovics Ágota reumatológus szakorvos vagyok. Több mint két évtizede foglalkozom mozgásszervi betegségek gyógyításával és kezelésével. Betegeim panaszai között gyakran szerepel a derékfájás, az isiász és a lumbágó. A derékfájás korunk egyik leggyakoribb és nagyon fájdalmas betegsége, amely sok - sok embertársunk életét keseríti meg. Hányan szenvedtek már gerincsérv vagy egy hirtelen lumbágó miatt. A honlapomon összefoglalom a derékfájás oka, tünetei és gyógyitása legfontosabb tudnivalóit.

Derékfájás oka, tünetei és gyógyítása
Lumbágó és isiász
http://www.patikamagazin.hu/index.php?cikk=2463

Lumbágón és isiászon az alsó deréktájon fellépő villámszerűen a derékba, a keresztcsont tájékába nyilalló akut fájdalomrohamot értjük. Az ember alig tud ilyenkor megmozdulni, és hajlott, merev tartással próbálja a fájdalmat elviselni. A köhögés vagy a tüsszentés még elviselhetetlenebbé teszi a panaszokat.

Lumbágó és isiász
Hátfájás okai
http://www.gerincklinika.hu/gerinc-hat-derek-nyaki-fajdalmaim-vannak

A hátfájás okainak bemutatása, avagy hogyan kezeljem a hátam környékén kialakuló fájdalmakat?

Hátfájás okai
Gyógytorna - méregtelenítés - kolonhidroterápia - masszázs
http://www.arthrokomplex.hu

Ízületi, gerinc és emésztőrendszeri problémák kezelése szakorvos irányítása alatt hagyományos gyógytornával, fiziko terápiával, masszázzsal, valamint alternatív gyógymódokkal, mint méregtelenítés, böjt- és fogyókúrák, akupunktúra, kolon hidroterápia. Candida szűrés vegateszttel, az eredménytől függő komplex terápia.

Gyógytorna - méregtelenítés - kolonhidroterápia - masszázs
Hátfájás - Alexander Technika
http://www.paloscsilla.hu/

Hátfájás, derékfájás, és fejfájás tartós megszüntetése az Alexander Technika segítségével Pálos Csilla közreműködésével! Az ülőmunka és a stressz komoly egészségügyi kockázatokat rejtenek, könnyedén mozgásszervi megbetegedésekhez, derék- és hátfájáshoz, lumbágóhoz, isiászhoz vagy gerincsérvhez vezethetnek. Az Alexander technika ezek megelőzésében és kezelésében egyaránt hatékony. Segít továbbá a rossz tartás megszüntetésében, aminek következtében a páciensek fellépése javul, ezáltal pedig sokkal magabiztosabbak lesznek. A technika a hétköznapok során felhalmozódó stressz oldására is kiváló megoldást nyújt. Kérdés esetén hívjon bizalommal.

Hátfájás - Alexander Technika
Terhesség: derékfájás elleni párna
http://www.kismama-babaparna.hu/terhesseg-derekfajas

Orvosi javaslat szerint a kismamák jól teszik, ha nem végeznek megerőltető munkát a terhesség alatt. De arra kevesen gondolnak, hogy egy irodai munka is lehet megerőltető. Ugyanis a sok ülés akár már a 4. hónap után is kényelmetlen és kellemetlen lehet. Ennek nagyrészt az az oka, hogy a gerinc egyre nagyobb terhelést kap, ami aztán hosszú órákon keresztül kimerítő a kismamának. A gerinc, a hát és a derék fokozott igénybevételét könnyen lehet enyhíteni, és megelőzni a Pocifix derékfájás elleni párnával.

Terhesség: derékfájás elleni párna
McKenzie torna hátfájásra, derékfájásra
http://www.mckenziemodszer.hu

A McKenzie Intézetben alkalmazott speciális McKenzie terápia a gerincproblémák speciális vizsgálati és kezelési rendszere. A módszert Robin McKenzie, új-zélandi gyógytornász dolgozta ki. Világszerte az egyik legelterjedtebb gerinckezelési eljárás, melyet már a világ 40 országában alkalmaznak. Magyarországon elsősorban a gyógytornászok munkaköréhez tartozik.

McKenzie torna hátfájásra, derékfájásra
Derékfájdalom kezelése, sportrehabilitáció, gerincgyógyászat
http://mozgasklinika.hu/derekfajdalom/

Sokat ülsz? Nem tudsz sportolni? Sugárzó tünet a lábaidban? Zsibbad a lábad? Derékfájdalmad van? A derékfájdalom hátterében a lumbalis gerinc degeneratív elváltozásai állhatnak az egyszerű izomgyengeségtől a porckorongsérvig! A civilizált országokban népbetegségnek tekinthetőek a gerincbetegségek, melyek leggyakrabban nyakfájdalom, hátfájdalom és derékfájdalom képében jelennek meg, azonban a fájdalom mögött sokféle kórkép állhat. Bár a panaszok többnyire mozgásszervi eredetűek, mégsem feledkezhetünk meg a belgyógyászati és nőgyógyászati elváltozásokról, melyek szintén gerincfájdalommal járhatnak. Derékfájdalom kezelési lehetőségei: manuálterápia, gyógytorna, szegmentális stabilizáció, perifériás idegmobilizáció, Kinezio-tape. Tegyük meg együtt az első lépést a gyógyulásod felé!

Derékfájdalom kezelése, sportrehabilitáció, gerincgyógyászat
Derékfájás megelőzése gerincjógával
http://www.annapurnajoga.hu

Az AnnaPurna Jógastúdió gerincjóga óráin a fő szempont a megelőzés. Az egészséges, de ritkán mozgatott gerinc négy szakaszát dolgoztatjuk a jóga gyakorlatok segítségével, mindenkinek a személyes korlátai között. A jógaóra szellemisége, modern, könnyen befogadható mozgásformája, igazi "nyugalom szigetét" jelenti, a hétköznapok rohanó életmódjában. Az AnnaPurna Jógastúdióban délelőtt, délután és este is tartunk jógaórákat. Gyere el, próbáld ki, hogy ismét élvezettel tudj napi teendőidre koncentrálni!

Derékfájás megelőzése gerincjógával
Hirdetések
Oldal leírása
betegsegek.wyw.hu: Betegségek katalógus. Összegyüjtöttünk sok konkrét betegségekkel foglalkozó weboldalt, hogy minél könnyebben megtaláld a számodra fontos információkat.
Gyűjteményünkben 759 válogatott betegségek témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 759 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 4 | Linkre kattintás összesen: 19915