Mozgásszervi megbetegedések > Gerincferdülés > Betegségek - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Mozgásszervi megbetegedések > Gerincferdülés > 3 weboldal. Kategória leírása:

betegsegek.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Scolinea gyógytorna
http://www.scolinea.hu/gerincferdules

Gerincferdülésen a gerincoszlop oldalirányú görbületét értjük. Az érintett csigolyák mozgékonysága legtöbbször lényegesen lecsökkent, olyannyira hogy a csigolyaoszlop aktiv kiegyenesitése már nem lehetséges. Az oldalirányú görbülethez társul legtöbbször a csigolya elfordulása (torzió) is, aminek következtében a háti szakaszon úgynevezett bordapúp, az ágyéki szakaszon ágyéki púp alakul ki.

Scolinea gyógytorna
Egyénre szabott terápia
http://egeszseg.origo.hu/cikk/0816/120452/20080422_porckopas_arthrozis_terda ...

A gerincferdülés háromdimenziós terápiáját Katharina Schroth fejlesztette ki az 1900-as évek elején. Schroth saját gerincén kísérletezte ki, hogyan tudja gerincferdülését és bordapúpjait korrigálni: így született meg a Schroth-terápia, amelyet napjainkban a tartáshibák, a gerincferdülés és a Scheuermann-betegség háromdimenziós korrekciójára és különböző gerincfájdalmak kezelésére alkalmaznak. Cikkünkben gyógytornász szakértőnk segítségével mutatjuk be a terápia lényegét, filmes kísérő anyagunkban pedig a gerincferdülés kezelésére alkalmazott általános tornát tekinthetik meg.

Egyénre szabott terápia
Geincferdülés gyógytorna
http://www.gerincportal.hu/gerincbetegsegek/gerincferdules-scoliosis

A mozgás szegény életmód velejárója a gerinc bántalmak kialakulása. A sok, és helytelen ülés, és a kevés mozgás, mind felelősek a gerinc természetes egyensúlyának megbomlásáért. Általában fájdalom jelzi, amikor a csigolyák kimozdulnak természetes állásukból. A gerincferdülés gyógytorna segítségével hatékonyan korrigálható akár csak a többi gerinc betegség. Ezek mindig személyre szabott gerinc torna gyakorlatok, célja a gerinc eredeti helyzetének visszaállítása.

Geincferdülés gyógytorna
Hirdetések
Oldal leírása
betegsegek.wyw.hu: Betegségek katalógus. Összegyüjtöttünk sok konkrét betegségekkel foglalkozó weboldalt, hogy minél könnyebben megtaláld a számodra fontos információkat.
Gyűjteményünkben 779 válogatott betegségek témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 779 | Várakozó linkek: 5 | Ajánlott linkek: 4 | Linkre kattintás összesen: 20720