Mozgásszervi megbetegedések > Teniszkönyök > Betegségek - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Mozgásszervi megbetegedések > Teniszkönyök > 3 weboldal. Kategória leírása:

betegsegek.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Teniszkönyök tenisz nélkül?
http://www.hazipatika.com/topics/izuleti_problemak/articles/Teniszkonyok_ten ...

A teniszkönyök a könyök sérülésének fájdalommal járó közismert elnevezése. Szorosabb értelemben véve teniszkönyöknek nevezzük a könyöktájék, illetve a felkarcsont külső alsó részének, az epikondilusznak a gyulladása következtében kialakuló tünetegyüttest.

Teniszkönyök tenisz nélkül?
teniszkönyök.hu
http://www.teniszkonyok.hu/

Sok, ütővel játszó játékos életét keseríti meg ez a fájdalmas íngyulladás. Profikat és amatőröket egyaránt érint. Sportolóknál a leggyakoribb, de bármikor jelentkezhet, ha karunkat intenzív, ismétlődő igénybevétellel terheljük, megerőltetjük. Teniszkönyökről beszélünk, amikor a fájdalom a könyök külső oldalán jelentkezik, az alkari feszítőizmok működésekor. Golfkönyök esetében hasonló a helyzet, azzal az eltéréssel, hogy az érintett izmok azok, amelyek a csuklót és az ujjakat behajlítják. Ekkor a fájdalom a könyök belső oldalán jelentkezik.

teniszkönyök.hu
Könyökfájdalom, csuklófájdalom, sportrehabilitáció, manuálterápia
http://mozgasklinika.hu/konyok-csuklofajdalom/

Fáj a könyököd? Teniszkönyököd van? Fáj a csuklód? Zsibbadnak az ujjaid? Leggyakrabban a könyökízület környékén eredő és tapadó izmok gyulladása okozhat fájdalmat. A csuklóízületi panaszok esetén, a kéz felé haladó erek és idegek kerülhetnek nyomás alá, ez okozza a funkciózavart a csuklóban és a kéz ujjaiban. Nem a sportolók az egyetlenek, akiknél kialakulhat tenisz illetve golfkönyök. Az alkar izmainak inas eredésénél gyulladás alakulhat ki az ismételt mozdulatok során bekövetkező túlterheltségtől. Könyök- csuklófájdalom kezelési lehetőségei: manuálterápia, Kinezio-tape. Tegyük meg együtt az első lépést a gyógyulásod felé!

Könyökfájdalom, csuklófájdalom, sportrehabilitáció, manuálterápia
Hirdetések
Oldal leírása
betegsegek.wyw.hu: Betegségek katalógus. Összegyüjtöttünk sok konkrét betegségekkel foglalkozó weboldalt, hogy minél könnyebben megtaláld a számodra fontos információkat.
Gyűjteményünkben 759 válogatott betegségek témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 759 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 4 | Linkre kattintás összesen: 19915