Pszichés betegségek > Depresszió > Betegségek - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Pszichés betegségek > Depresszió > 9 weboldal. Kategória leírása:

betegsegek.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Depresszió teszt
http://www.webbeteg.hu/index.php?page=teszt_full&teszt_id=35

Önértékelő kérdőívünk segítségével megállapíthatja, hogy mennyire ingadozott hangulata, és az eredmény fényében választ kap arra is, hogy ez mennyire tekinthető normálisnak, illetve már depressziónak.

Depresszió teszt
Beck-féle depresszió-önértékelő
http://www.hazipatika.com/tests?nev=beck

Depresszió teszt - A Beck-féle depresszió-önértékelő skála szűrésre, tájékozódásra megfelelő, de a depresszió diagnózisának felállítására nem alkalmas.

Beck-féle depresszió-önértékelő
Depresszió - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Depresszi%C3%B3

A depresszió pszihiátriai megbetegedés. A klinikai pszichiátria megkülönbözteti a depresszió különböző fajtáit: a súlyos depresszív zavar (Major depressive disorder) másnéven klinikai depresszió, az unipoláris depressziót valamint az unipoláris zavart is. A depresszió megnevezést a köznyelvben gyakran használják többféle (külső szemlélő számára szembetűnöen lehangoltsággal járó) pszichiátriai megbetegedés megnevezésére. Igy: Mint neurózis, A reaktív depresszió az a depresszív állapot amit valami lelki megrázkódtatás (katasztrófa átélése, egy közeli rokon halála, stb) okozott. Mint pszichózis (elmezavar) esetén megjelenő unipoláris zavar néven ismert olyan hosszan tartó elmeállapot, más klinikai néven melankólia (búskomorság) ami jellemző tünetei lehangoltság, szomorúság, veszteségérzet, elesettség, apátia vagyis érzelem hiánya A katatónia vagyis teljesen inaktív állapot hasonló a depresszióhoz de valójában súlyos pszichózis (elmezavar)hoz társul.

Depresszió - Wikipédia
WEBBeteg - Depresszió
http://www.webbeteg.hu/index.php?page=content_news&type=10&menu=betegseg

Nem mindenki depressziós, akiről azt mondják, illetve aki annak érzi magát, és ez fordítva is igaz: sok olyan depressziós beteg van, aki nem is gondolja ezt magáról. Mikor ajánlott orvoshoz fordulni?

WEBBeteg - Depresszió
Betegséglexikon: Depresszió
http://www.hazipatika.com/services/betegseglexikon/view?id=49

Az unipoláris depressziót a hangulati és az érzelmi élet zavara, a gondolkodás meglassulása és az aktivitás csökkenése jellemzi. Olyan állapot, amelyben az élet sivárnak, terhei nyomasztónak tűnnek. A hangulati élet zavarait testi tünetek jelentkezése kíséri. Elnevezésében az "unipoláris" azt jelöli, hogy a hangulat csak egy, méghozzá negatív irányban tér el, és nem kíséri időszakos felhangoltság.

Betegséglexikon: Depresszió
A depresszióról
http://drimmun.com/pszichiatriai-betegsegek/depresszio.html

A depresszió orvosi szempontból egy kezelésre szoruló, jól gyógyítható lelki betegség, amely minden életkorban, így gyermek- és ifjúkorban is előfordulhat. A betegség legfontosabb jellemzője a kórosan nyomott hangulat, ami a betegnek jelentős szenvedést okoz. Az életkedv hiánya és a levertség az élet más területein is megmutatkozik, romlik a beteg munkateljesítménye és előbb-utóbb a napi szintű feladatok ellátása is nehézséget okoz.

A depresszióról
Depresszió közösség
http://varoszoba.hu/filter/depresszio

A depresszió pszihiátriai megbetegedés. Ossza meg Ön is betegsége, felépülése történetét! Olvassa el sorstársai sztorijait, csatlakozzon az Önt érdeklő betegségek közösségéhez vagy keressen megbízható forrásokból.

Depresszió közösség
Depresszió kezelés - Dr. Bezzegh Éva
http://www.bezzegheva.hu/tunetek.html

Ha olyan gondja van, amit a családtagjaival, barátaival már nem tud megosztani, vagy olyan lelki jellegű betegsége - depressziója, szülés utáni depressziója, szorongásos depressziója, vagy fóbiája - van, amihez kezelőorvost keres, jelentkezzen nálam. A sokféle biológiai és pszichoterápiás módszer ismeretében igyekszem a diagnosztikai kép kialakítása után a legteljesebb mértékben figyelembe venni páciensem igényét, szükségleteit és teherbírását a terápiában. Távol a kórházaktól Budapest szívében, az Operához közeli magánrendelőmben várom, egy őszinte, bizalmas beszélgetéssel, életvezetési tanácsadással.

Depresszió kezelés - Dr. Bezzegh Éva
Depresszió leküzdésére van segítség
http://panikbetegseg.eu/cikkek/depresszio/

A szorongás, a pánikbetegség és a depresszió legyőzhetetlennek tűnik. Sokan úgy érzik, hogy a betegség már annyira elhatalmasodott rajtuk, hogy már nincs esélyük arra, hogy újra teljes életet éljenek. Pedig tévednek. Igenis meg lehet szabadulni ezektől a lelket gyötrő, a mindennapokat megkeserítő kóroktól. Nekem is sikerült, azóta pedig több mint 11000 embernek segíthettem szembenézni és megküzdeni a betegségével. Te is kiutat találhatsz, és a mostani sötét időszak csak távoli emlék lesz. Kérdés esetén hívjon bátran.

Depresszió leküzdésére van segítség
Hirdetések
Oldal leírása
betegsegek.wyw.hu: Betegségek katalógus. Összegyüjtöttünk sok konkrét betegségekkel foglalkozó weboldalt, hogy minél könnyebben megtaláld a számodra fontos információkat.
Gyűjteményünkben 779 válogatott betegségek témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 779 | Várakozó linkek: 5 | Ajánlott linkek: 4 | Linkre kattintás összesen: 20720