Sérülés, mérgezés > Gombamérgezés > Betegségek - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Sérülés, mérgezés > Gombamérgezés > 4 weboldal. Kategória leírása:

betegsegek.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
A gombamérgezések típusai
http://www.gombanet.hu/index.php?pg=mergezo_gombak_gombamergezesek

Phalloides szindróma, Orellanus szindróma, Gyromitra szindróma, Muszkarin szindróma, Pantherina szindróma, Pszilocibin szindróma, Coprinus szindróma, Paxillus szindróma, Gasztrointesztinális szindróma. Mi a teendő gombamérgezés esetén?

A gombamérgezések típusai
Elsősegélynyújtás gombamérgezéskor
http://www.miskolcigombasz.hu/tudni_illik/gombamergezes/index.php

Bármilyen ártalom vagy rosszullét jelentkezik gomba fogyasztása után, minden esetben azonnal hívjuk ki az orvost. Az elsõsegélynyújtó feladata csak addig tart, ameddig az orvos meg nem érkezik. De éppen addig elõfordulnak fontos vagy életmentõ tennivalók. Ezért mindenki, aki ért hozzá, törvény szerint is köteles elsõsegélyt nyújtani. A gombaismerõnek pedig értenie kell hozzá.

Elsősegélynyújtás gombamérgezéskor
Terra Alapítvány - Gombamérgezések
http://www.terra.hu/gomba/gombamergezesek.html

A gombamérgezések hátterének, okának és a mérgezést okozó fajok alapvető ismerete az egyik legfontosabb kérdés a nagygombákkal foglalkozó érdeklődő számára. Az emberek zöme a gombamérgezésekről, különösen a halálos kimenetelűekről főcímként értesül a híradóban, szenzációként az újságokban, és a sok téves és torzított információ hatására fél a vadon termő gombáktól. A téma teljes mellőzése a hazai középiskolák tananyagában szintén hozzájárul ahhoz, hogy az átlagembernek semmilyen - vagy téves - ismerete legyen róla. Valójában, ha leegyszerűsítjük a dolgot, akkor kevesebb, mint 10 nagygombafaj ismerete elég ahhoz, hogy senki ne szenvedjen halálos kimenetelű gombamérgezést (ez néhány óra ráfordítással megvalósítható). Néhány alapvető szabály betartása pedig kizárja a bármiféle gombamérgezés lehetőségét még a laikusok esetében is.

Terra Alapítvány - Gombamérgezések
Kalapos gyilkosok
http://www.vital.hu/themes/sick/acc-gomba2.htm

A nyári-őszi gombaszezon ritkán múlik el tragédia nélkül. Gombamérgek. A mérgezések súlyossága. Gombamérgezés típusai, megelőzés. Mit tegyünk mérgezés esetén?

Kalapos gyilkosok
Hirdetések
Oldal leírása
betegsegek.wyw.hu: Betegségek katalógus. Összegyüjtöttünk sok konkrét betegségekkel foglalkozó weboldalt, hogy minél könnyebben megtaláld a számodra fontos információkat.
Gyűjteményünkben 759 válogatott betegségek témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 759 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 4 | Linkre kattintás összesen: 19915