Szemészeti problémák > Szürkehályog > Betegségek - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Szemészeti problémák > Szürkehályog > 6 weboldal. Kategória leírása:

betegsegek.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Szürkehályog - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Sz%C3%BCrkeh%C3%A1lyog

A szürkehályog (cataracta, görögül vízesés) a szemlencse állományának bizonyos fokú, akár teljes elszürkülését jelenti. Az áttetszőség megszűnése megakadályozza, hogy megfelelő fény jusson a külvilágból a szem belsejébe, a retinára, így homályos látás alakul ki.

Szürkehályog - Wikipédia
A szürkehályog és tünetei
http://www.focusmed.hu/szurkehalyog.html

A szürkehályog a szemlencse maradandó elhomályosulása, mely jellemzően idősebb korban alakul ki. Előfordulhat sérülésből eredő, veleszületett, fizikai vagy kémiai behatás eredményeként is. Műtét nélkül vaksághoz vezet.

A szürkehályog és tünetei
Szürkehályog (cataracta) eltávolítása
http://www.focusmed.hu/cataracta.html

A szürkehályog (latinul cataracta) a szemlencse elsősorban idős korban jelentkező elszürkülését jelenti, melynek következtében a látás jelentősen romlik. Sajnos a szürkehályog sem lézerrel, sem gyógyszerrel nem szüntethető meg, kezelés nélkül vaksághoz vezet. Jelenleg egyetlen, de tökéletes eredményt nyújtó gyógymódja ismert: az elszürkült lencse műtéti eltávolítása és egy speciális műanyag lencsével történő pótlása.

Szürkehályog (cataracta) eltávolítása
Orvosi jegyzet: szürkehályog
http://egeszseg.origo.hu/cikk/0535/419584/szurkehalyog_1.htm

A szemlencse normál állapotban tiszta, átlátszó. A katarakta a lencsében kialakuló homályosság, melynek előrehaladtával egyre nehezebben jut a fény a szembe, ezáltal a látás gyengül. Ez a leggyakoribb szembetegség.

Orvosi jegyzet: szürkehályog
Szürkehályog korrigálása St. James Hospital
http://www.lezeres-latasjavitas.medicalcentrum.hu/index.php?page=kinek_javas ...

Nem létezik olyan gyógyszer, szemcsepp, szemüveg vagy szemtorna, amivel a szürkehályog megállítható vagy visszafordítható lenne. A szürkehályog csak műtéttel gyógyítható! A műtét az elszürkült szemlencse részeinek eltávolítását - a lencse tokjának megtartásával - , és műlencse beültetését jelenti. A legújabb típusú műlencsék már multifokális változatban is rendelkezésre állnak...

Szürkehályog korrigálása St. James Hospital
Szürkehályog műtét
http://www.arsmedica.hu/szurkehalyog-mutetek-szurke-halyog-mutet-budapesten- ...

Szürkehályog műtét budapesti klinikán! A szürke hályog (cataracta) a szemlencse elszürkülését jelenti. A szemlencse a szem belsejében található, normál esetben teljesen átlátszó, rugalmas, ezért alakját változtatni tudó képlet. Idősebb korban rugalmasságát, átlátszóságát is elveszítheti, elhomályosodik, elszürkül. Ez fájdalommentes, fokozatosan kialakuló folyamat, a korosabb emberek látásromlásának leggyakoribb oka.

Szürkehályog műtét
Hirdetések
Oldal leírása
betegsegek.wyw.hu: Betegségek katalógus. Összegyüjtöttünk sok konkrét betegségekkel foglalkozó weboldalt, hogy minél könnyebben megtaláld a számodra fontos információkat.
Gyűjteményünkben 779 válogatott betegségek témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 779 | Várakozó linkek: 5 | Ajánlott linkek: 4 | Linkre kattintás összesen: 20720