Szenvedélybetegségek > Civilizációs szenvedélybetegségek > Betegségek - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Szenvedélybetegségek > Civilizációs szenvedélybetegségek > 2 weboldal. Kategória leírása:

betegsegek.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Amikor kóros a sportolás - exorexia
http://www.webbeteg.hu/index.php?page=news_full&type=24&menu=betegseg&news_i ...

Az exorexia leggyakrabban hétköznapi, az egészséges életmódra való törekvéssel indul, ám valahol öngerjesztő folyamatként az edzés válik az élet értelmévé, az egyént meghatározó tevékenységgé. A nagyfokú teljesítménykényszer egyeseket szélsőséges irányokba terelhet: a karcsúság érdekében nagyon sok fiatal kezd koplalni, sportolni. Egyeseknél a túlzásba vitt diéta vagy testmozgás pszichés zavarokhoz vezethet, melynek előbb-utóbb testi tünetek megjelenése a következménye.

Amikor kóros a sportolás - exorexia
Ortorexia nervosa – egy új étkezési zavar
http://www.mentalkozpont.hu/cikkiframe/ortorexia.htm

Maga a kifejezés egészséges életmód függőséget jelent (bio- vagy egészségmániának is nevezik) és egy lelki megbetegedés abban az értelemben, hogy az ortorexiás kényszeres megszállottsággal foglalkozik a helyes vagy helyesnek vélt egészséges táplálkozással. A teljes szó, ortorexia nervosa jelentése: orto – helyes, orexia – étkezés, míg a nervosa megszállottságot, rögeszmét jelent. Jellemzője a kényszer. Akkor beszélhetünk kóros állapotról, amikor az egészséges táplálkozáshoz való ragaszkodás görcsös rögeszmévé fajul.

Ortorexia nervosa – egy új étkezési zavar
Hirdetések
Oldal leírása
betegsegek.wyw.hu: Betegségek katalógus. Összegyüjtöttünk sok konkrét betegségekkel foglalkozó weboldalt, hogy minél könnyebben megtaláld a számodra fontos információkat.
Gyűjteményünkben 759 válogatott betegségek témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 759 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 4 | Linkre kattintás összesen: 19915