Szenvedélybetegségek > Dohányzás > Betegségek - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Szenvedélybetegségek > Dohányzás > 9 weboldal. Kategória leírása:

betegsegek.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Wikipédia: Dohányzás
http://hu.wikipedia.org/wiki/Doh%C3%A1nyz%C3%A1s

A dohányzás a burgonyafélék családjába tartozó dohánynövény leveleinek élvezete. Ősidők óta ismert, hogy vannak növények, melyeket meggyújtva vagy az izzó növény füstjét beszívva élénkítő, vagy kábító hatást érhetünk el. Valószínűleg először Kolumbusz és társai találkoztak pipázó indiánokkal, és ők hozták be Európába ezt a szokást. A cigaretta napjaink talán legveszélyesebb, és legtöbb halálos áldozatot követelő legális élvezeti szere (az áldozatok száma Magyarországon évente 28 ezer). Sajnos sok fiatal először csak csupán nagyzolásból gyújt rá, miközben nincs tisztában azzal, hogy hosszú távon milyen veszélyeknek teszi ki szervezetét, és hogy később, mikor a függőség már kialakult, milyen nehéz lesz leszokni róla.

Wikipédia: Dohányzás
Dohányzás.hu
http://www.dohanyzas.hu/

Az oldalainkon található információk, hírek és szolgáltatások a dohányzással kapcsolatosan érdeklődőknek szólnak, minden korosztálynak, dohányosnak és nemdohányzónak egyaránt. Reméljük, hogy a dohányzás egészségre káros hatása már egyre inkáb tényszerűen elfogadott mindenki számára, és a kérdés inkább az, hogy felismerik-e az érintettek, hogy mennyire káros. Ezt próbáljuk meg minél több olvasó számára nyilvánvalóvá tenni - reméljük sikeresen.

Dohányzás.hu
Fagerström nikotinfüggőségi teszt
http://www.webbeteg.hu/index.php?page=teszt_full&teszt_id=31

Ön azt állítja, nem dohányzik? Csak alkalomadtán, netán szórakozó helyen gyújt rá? Töltse ki tesztünket, és megtudhatja, hogy csak áltatja magát, és komoly nikotinfüggőségben szenved, vagy tényleg le tudja tenni a cigarettát. Tesztelje önmagát!

Fagerström nikotinfüggőségi teszt
Mit tartalmaz a cigaretta?
http://www.webbeteg.hu/index.php?page=news_full&type=24&menu=betegseg&news_i ...

A cigarettásdobozokon feltüntetett vegyi anyagok csak töredékét jelentik annak, ami valójában a dohányosok szervezetébe jut. Körülbelül 4000 különböző kémiai vegyület található ugyanis egy cigarettában, amelynek csak az egyike a függőség kialakulásáért felelős drog, a nikotin.

Mit tartalmaz a cigaretta?
A dohányzás élettana és patológiája, a nikotin hatása a szervezetre
http://www.fulspecialista.hu/index.php?page=content&method=static&id=110

A dohányzás élettana és pathológiája. A nikotin a legelterjedtebb pszichoaktív drog és súlyos méreg, amely koncentráltan 20–60 mg-ja halálos. Belélegezve 7 másodpercen belül eljut az agyba, ahol javítja a koncentrálóképességet, oldja a szorongást. Emeli a pulzust és a vérnyomást, fokozza a gyomorsavtermelést, a cukoranyagcserét, a májműködést is. Dohányzók szubjektív beszámolói és objektíven mérhető kísérletek alapján a nikotinnak ismert a szorongásoldó hatása, kedélyjavító hatása kontrollálható testsúly érzete, koncentrációs képesség fokozódása és a pszichés függőség kialakítása.

A dohányzás élettana és patológiája, a nikotin hatása a szervezetre
Leszokás a dohányzásról
http://www.nemcigizek.hu/

Leszokás a dohányzásról mindössze egy 30 perces speciális kezelés alatt.

Leszokás a dohányzásról
Allen Carr dohányzás leszoktatás
http://allencarr.hu

Szeretnél leszokni a dohányzásról? Szeretnél több év vagy évtized dohányzás után újra szabad lenni, egy boldog nemdohányzó? Szeretnéd megtudni, hogyan lehet leszokni a dohányzásról azonnal, elvonási tünetek és gyógyszerek nélkül? Allen Carr módszere segíthet. Csak egy kattintás és már küldjük is neked a dohányzással kapcsolatos cikkeket, amely megkönnyítheti számodra is a leszokás felé vezető utat. 5 súlyos tévhit és 5 alig ismert tény a nikotinfüggőségről és a Füstbe ment tervek – azaz hányféleképpen lehet leszokni. Töltsd le most a két ingyenes tanulmányt!

Allen Carr dohányzás leszoktatás
Dohányzás visszaszorítása
http://www.dohanyzasvisszaszoritasa.hu/

Dohányzás Fókuszpont - A dohányzás visszaszorítása, megelőzés és leszokás segítés.

Dohányzás visszaszorítása
Dohányzás leszoktatás a Scio rendszerrel
http://www.medscio.hu/dohanyzas-leszoktatas/folyamata

Közel százféle, egymáshoz nagyon hasonló rendszer látott napvilágot. A sok rendszer közül kiemelkedik a SCIO, amely az embert és az univerzumot, a teret és az időt, a lelket és az energiarendszert, a fizikai testet, az ősi filozófiákat és a mai kor orvoslását, mint alap informatikai tárházát tartalmazza. A betegségek - így a nikotinfüggőség is - a sejtekben, a molekuláris változások következtében jön létre. A szervezetben először itt tapasztalhatók az elváltozások. A több milliárd sejt kapcsolata már mérhető, számítógépes értékek mutatják belső működésünket, a megfelelőket és az eltéréseket. A szervezetből érkező komplex jeleket a rendszer fogadja, az eltéréseket a számítógép felismeri, majd az adottságoknak megfelelő egészséges jeleket visszajuttatja a szervezetbe.

Dohányzás leszoktatás a Scio rendszerrel
Hirdetések
Oldal leírása
betegsegek.wyw.hu: Betegségek katalógus. Összegyüjtöttünk sok konkrét betegségekkel foglalkozó weboldalt, hogy minél könnyebben megtaláld a számodra fontos információkat.
Gyűjteményünkben 759 válogatott betegségek témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 759 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 4 | Linkre kattintás összesen: 19915