Szív- és érrendszer > Stroke > Betegségek - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Szív- és érrendszer > Stroke > 4 weboldal. Kategória leírása:

betegsegek.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Agyérkatasztrófák (stroke) InforMed
http://www.informed.hu/betegsegek/betegsegek_reszletesen/neuro/stroke/

A legtöbb, szélütést elszenvedett betegben az idegrendszer összes vagy legtöbb eredeti működése visszatér, és évekig normális életet élhetnek. Mások fizikailag és szellemileg is károsodnak, képtelenek rendesen mozogni, beszélni vagy enni.

Agyérkatasztrófák (stroke) InforMed
Amit a stroke-ról tudni kell
http://www.weborvos.hu/cikk.php?cid=26728&id=92

A stroke kifejezés angol szó, amely ütést, csapást jelent, a magyar köznyelv sem véletlenül hívja a betegséget gutaütésnek, szélütésnek. Nevezik még agylágyulásnak, agyvérzésnek is annak ellenére, hogy csupán minden ötödik stroke-os betegnél van szó konkrétan agyvérzésrôl.

Amit a stroke-ról tudni kell
Orvosi jegyzet: szélütés
http://egeszseg.origo.hu/cikk/0542/671490/szelutes_1.htm

Az agyi vérkeringési zavarnak, szakkifejezéssel stroke-nak (sztrók), két típusa különböztethető meg. Az agyvérzés, mellyel külön témaként foglalkozunk, az agyi katasztrófák 15 százalékát teszi ki. Az agylágyulás csoportjába, mely az agyi vérkeringés különböző mértékű károsodása miatt kialakult agyi oxigén- és tápanyaghiányos állapotokat jelöli, az agyi katasztrófák 85 százaléka tartozik. Megkülönböztetünk átmeneti vérkeringési zavart, ilyenkor az idegrendszeri tünetek legkésőbb 24 órán belül megszűnnek, illetve végleges károsodáshoz vezető, ún. iszkémiás vérkeringési zavart.

Orvosi jegyzet: szélütés
Szélütés (stroke)
http://www.richter.hu/HU/Pages/szelutes.aspx

A stroke a harmadik leggyakoribb halálok világszerte. Tavaly hazánkban 18 ezren hunytak el agyérbetegség következtében. Becsült adatok szerint jelenleg 200-250 ezer szélütést elszenvedett és még életben lévő beteg él közöttünk.

Szélütés (stroke)
Hirdetések
Oldal leírása
betegsegek.wyw.hu: Betegségek katalógus. Összegyüjtöttünk sok konkrét betegségekkel foglalkozó weboldalt, hogy minél könnyebben megtaláld a számodra fontos információkat.
Gyűjteményünkben 779 válogatott betegségek témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 779 | Várakozó linkek: 5 | Ajánlott linkek: 4 | Linkre kattintás összesen: 20720