Tüdő- és légúti megbetegedések > Tuberkulózis (TBC) > Betegségek - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Tüdő- és légúti megbetegedések > Tuberkulózis (TBC) > 3 weboldal. Kategória leírása:

betegsegek.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Wikipédia: Tuberkulózis
http://hu.wikipedia.org/wiki/Tuberkul%C3%B3zis

A tuberkulózis (TBC) (helytelenül tuberkolózis) vagy gümőkór egy olyan fertőző betegség, melyet a Mycobacterium tuberculosis bacilus okoz, és ami leggyakrabban a tüdőt támadja meg (pulmonáris tbc), de megtámadhatja a központi idegrendszert lásd agyhártyagyulladás (meningitisz), a nyirokrendszert és a keringési rendszert ...

Wikipédia: Tuberkulózis
Orvosi jegyzet: tbc
http://egeszseg.origo.hu/cikk/0535/955007/tuberkulozis_1.htm

A tuberkulózis már régóta ismert betegség az emberiség számára. A korszerű antibiotikumok és a tömeges oltás elterjedésével a 60-70-es években a tbc-s esetek száma jelentősen csökkent világszerte. Az AIDS, a túlzsúfoltság, a rossz higiéniás körülmények hatására és az egykor hatásos antibiotikumokkal szemben ellenállóvá vált baktériumtörzsek megjelenésével a betegség az 1980-as évek közepétől ismét komoly közegészségügyi problémává vált.

Orvosi jegyzet: tbc
WHO jelentés a Világ tuberkulózis helyzetéről
http://www.eum.hu/nemzetkozi-kapcsolatok/who/who-jelentes-vilag

A Tuberkulózis Világnapján, március 24-én, az Egészségügyi Világszervezet (World Health Organization, WHO) megjelentette a Világ tuberkulózis helyzetéről szóló jelentését (WHO Global TB Control Report). A jelentés szerint az új tuberkulózis esetek száma 2007-ben változatlan maradt, a tbc-ben megbetegedetteknek a világ lakosságához viszonyított aránya pedig tovább csökkent, a 2004-től megfigyelhető lassú javulási folyamatnak megfelelően.

WHO jelentés a Világ tuberkulózis helyzetéről
Hirdetések
Oldal leírása
betegsegek.wyw.hu: Betegségek katalógus. Összegyüjtöttünk sok konkrét betegségekkel foglalkozó weboldalt, hogy minél könnyebben megtaláld a számodra fontos információkat.
Gyűjteményünkben 779 válogatott betegségek témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 779 | Várakozó linkek: 5 | Ajánlott linkek: 4 | Linkre kattintás összesen: 20720